Tuesday, September 29, 2020
No menu items!
Home Covid-19 Reagiranje brižne majke na najavu osnovne škole o nametanju nošenja maske za...

Reagiranje brižne majke na najavu osnovne škole o nametanju nošenja maske za lice njezinom djetetu

Osvanuo je i prvi dan škole. Osnovna obrazovna institucija najavila je svakodnevno sustavno ograničavanje disanja za dijete koje ju pohađa, nametanjem skandalozne i protuzakonite obaveze provođenja medicinskog postupka cjelodnevnog nošenja medicinske maske za lice. Dok jedni odobravaju, drugi šute i prihvaćaju, ovako se postavlja iskreno brižan i informirani roditelj.

U nastavku vam od riječi do riječi prenosimo pismo jedne istinski odgovorne majke upućeno osnovnoj školi koju pohađa njezino dijete, nakon što je dobila obavijest da bi nošenje maske u njegovoj školi moglo postati obaveza.

Kada je to saznala, mirno je sjela, udahnula, te sastavila i poslala pismo upozorenja. U istome se obratila ravnatelju, psihologu, pedagogu, razrednicama, učiteljima, odnosno svakome tko pokuša natjerati ili uvjetovati njezinom djetetu da se cijeli dan guši pod medicinskom ili bilo kakvom maskom.

Obavijestila ih je da će, ako to doista bude tako, od njih na sudu zatražiti kaznenu odgovornost, za svaku i najmanju, štetnu posljedicu po zdravlje, koju bi mu mogla uzrokovati nametnuta maska za lice.

Nije poznato je li ikada provedena ili objavljena javna multidisciplinarna rasprava o razmjernosti ove i drugih medicinskih postupaka koji se u posljednje vrijeme intenzivno nameću zdravoj populaciji.

Mediji se nisu dovoljno jasno bavili informiranjem javnosti o ozbiljnim zdravstvenim i psihološkim posljedicima kojeg ovaj medicinski postupak može proizvesti na ljudima (djeci) na kojima se provodi.

Osim što ovaj nametnuti medicinski postupak nad zdravim ljudima nema znanstveno dovoljno dobro dokazan učinak na ograničavanje prijenosa respiratornog virusa među (dječjom) populacijom zbog kojega je načelno preporučen, radi se o postupku kojim se prekrivaju organi za disanje otežavajući tako ovu vitalnu funkciju ljudskog organizma. Slijedi pismo.

Poštovani

Stavljam Vam na znanje da ću podići tužbu protiv ravnatelja OŠ…. , pedagoga, psihologa, razrednice te po potrebi i pojedinih profesora u dolje navedenim situacijama:

  1. Ako mi se dijete potuži na glavobolju tijekom ili poslije nastave
  2. Ako se potuži na vrtoglavice, kratak dah, pospanost, dezorijentiranost tijekom ili nakon nastave
  3. Ako mu se pogorša stanje sa alergijom na dišne puteve koju ima 3 godine
  4. Ako mu doktorica opce prakse izmjeri pad razine kisika u krvi nakon nastave a koju će mjeriti 2 puta tjedno
  5. Ako ga bude profesor upozoravao da vrati masku na lice a dijete ju je skinulo zbog osjećaja da mu nedostaje zraka, kisika.
  6. Ako se djetetu pojave na licu u predjelu koje prekriva maska ikakve promjene na koži kao sto su prištići, ekcemi, ojedine, herpes, svrabež i drugo
  7. Ako nad njim bude sprovedena ikakva vrsta diskriminacije zbog ove obavijesti te možebitnih budućih poteza a kojima branim prava svog djeteta na slobodno disanje, kretanje, interakciju, istinsko obrazovanje bez indoktrinacije, prava koja su mu zajamčena Ustavom RH, Obiteljski zakonom NN 98/19, Konvencijom o pravima djeteta, Konvencijom o ljudskim pravima, Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Hvala na pažnji

1 COMMENT

4.5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Silvestar Hila
22 days ago

Perfektno! Bravo za gospođu odgovornu majku

- Advertisment -

Najpopularnije

Kirurške maske su izrađene od mikroplastike koja dokazano pridonosi povećanom riziku od raka pluća

Vi i/ili vaše dijete obvezani ste nositi masku za lice, a najčešća je upravo ona kirurška, izrađena od mikroplastike i plastičnih vlakana....

Razotkrivanje Moderne – mRNA cjepiva kao intervencija u ljudski genom?

mRNA je nova metoda izrade cjepiva koju neki nazivaju eksperimentalnom, a neki revolucionarnom. Revolucionarna zbog mogućnosti koje navodno pruža, a eksperimentalna...

Interferencija virusa: Cjepivo protiv sezonske gripe povećava rizik od infekcije koronavirusom

Prestižni znanstveno-recenzirani medicinski časopis „VACCINE“ kojeg izdaje „Elsevier“ početkom siječnja 2020. objavio je rezultate provedene znanstvene studije kod osoblja američkog Ministarstva obrane....

Ustavni sud nije presudio da su mjere u skladu s Ustavom, već je odbacio prigovore zbog formalnog propusta

Odluku Ustavnog suda ste do sada zasigurno pročitali ili ste čuli kako je "Ustavni sud odlučio da su mjere bile u skladu...

Priopćenje za javnost – hitna na Festivalu Slobode od strane Inicijative – “Prava i slobode”

Organizatori Festivala slobode još jednom zahvaljuju svim posjetiteljima Festivala te svim medijima koji su o njemu objektivno, nepristrano i profesionalno izvještavali.  

Najavljena javna sjednica Ustavnog suda o mjerama ocjene ustavnosti stožera civilne zaštite održana u središnjici HDZ-a ipak nije otvorena za javnost iz neobjašnjivih razloga

Sudac Ustavnog suda ne smije biti član političke strankeUstavni sud Republike Hrvatske kojemu je povjereno ustavno sudovanje...